Volledig scherm
Dit jaar geen 3 Achteraf maar 4 Achteraf: diverse optredens van dweilbands in zaal Koch. © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Pompeblaozers winnen het festival 4 Achteraf in Kruisland

KRUISLAND - De Pompeblaozers uit Kruisland winnen het festival 4 Achteraf in Zaal Koch in Kruisland.

‘We moesten nog wel de confetti uit de trompet schudden”, zegt John ‘Trom’ van ZoMar Stemme. De dweilband uit Roosendaal staat in de coulissen te wachten tot het optreden van Bloas T’um Op klaar is.
Voor veel van de tien orkesten is de deelname aan het festival 4 Achteraf in Zaal Koch in Kruisland het eerste optreden na carnaval. Voor ZoMar Stemme is het volgens John Dam, zoals de trommelaar van de dweilband in het echt heet, niet anders. „Dinsdagavond voor het eerst weer even gerepeteerd.” Het plaatselijke orkest W’Oorkus Digt houdt het dweilbandfestival alweer voor de tiende keer. Toevallig op halfvasten ditmaal. Normaliter heet het evenement 3 Achteraf, oftewel de derde zaterdag na carnaval. Om allerlei redenen lukte dat dit keer niet. Vanwege de optochten met halfvasten was er even angst dat het evenement moest worden afgeslankt. „Gelukkig zijn er geen afzeggingen”, aldus de in een groen-rood W’Oorkus Digt kostuum gestoken Lisette Linders.
Dweilbands uit heel West-Brabant zijn uitgenodigd. Bloas T’um Op uit Heijningen geeft hem in ieder geval van jetje, met vrolijk scheurende blazers en kletsende deksels.
Bij het laatste nummer van elk orkest volgt nog een ludiek onderdeel: met een pistooltje schieten op muzieknoten.
Aan het eind van de avond blijkt dat De Pompeblaozers uit Kruisland dat het best hebben gedaan. Zij krijgen het winnende kroontje. Het uit Heerle afkomstige Waz da Nouw zorgde na middernacht voor de spetterende finale van het festival.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
82'
1-5
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
14:30
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
16:45
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
874 stemmen