Volledig scherm
beeld uit het Valkenberg in Breda

Poll: Mijdt u het Valkenberg park vanwege de drugshandel?

BREDA - Nu de Slingerweg, waar daklozenopvang 't IJ zit, schoongeveegd is, is de drugshandel verplaatst naar het Valkenberg. De handel gebeurt vooral in een hoek van het park, maar raakt nu ook het publiek. 

De politie sprak er eerder haar zorg over uit: er is een goed beeld van gebruikers en dealers, maar de parkbezoekers moeten er geen last van krijgen. John Kuijlaars (50), werkzaam in de veiligheidsbranche en woonachtig in de buurt, sloeg vrijdag op Facebook alarm over de verslechterende sfeer in het park en intimidatie. Hij werd die dag benaderd door een drugsdealer, zag dagjesmensen lastig gevallen worden en werd weggekeken in de duistere hoek waar drugsdealers en gebruikers elkaar treffen.

Trots op 'hun'park
Zijn bericht kreeg direct van tientallen Bredanaars respons. Mensen die trots zijn op 'hun' park, zeker met de opgeknapte Willemsbrug en het pas geopende Centraal Station. Mensen roepen op in te grijpen, met oog ook voor de noden van de verslaafden en daklozen.

Oplossing
Kuijlaars zegt de burgemeester en politie niet voor de voeten te willen lopen. "Een oplossing is heel moeilijk te vinden. De mensen moeten ergens naartoe. Maar wat er nu gebeurt is ernstig. Gedogen is geen optie. Straks wordt het kouder, zoeken de mensen onderdak. Maar ze hebben geen middelen van bestaan. Wat doet dat met de veiligheid?", zegt hij maandagmiddag als we een kijkje nemen in het park, samen ook met Piet Maanders van de wijkraad Stadshart/Valkenberg.

De hoek waar de handel plaatsvindt ligt vanaf de brug gezien rechts, bij de vijver en de onder parkbezoekers bekende rode brug.

Wat zou er volgens u moeten gebeuren om de overlast tegen te gaan? Reageer hieronder. 

Volledig scherm
beeld uit het Valkenberg in Breda

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
523 stemmen