Volledig scherm
Politiehond Ybbor met pet op, goed voor hoop likes op Facebook © Facebook Politieteam Roosendaal

Politieteam Roosendaal blogt live tijdens evenementen

ROOSENDAAL - Agenten gaan live bloggen over hun werk tijdens grote festiviteiten in Roosendaal. Tijdens het wielerevenement Draai van de Kaai heeft het politieteam Roosendaal voor het eerst een liveblog op Facebook bijgehouden.

Dit was voor iedereen op Facebook toegankelijk en toonde verschillende gebeurtenissen en handelingen van de politie gedurende de dag. Dat politiehond Bono zijn maatje Ybbor komt helpen is goed voor 193 likes op Facebook. Wanneer Ybbor een politiepet op krijgt schiet het aantal likes naar 399 stuks.

Sfeerbeeld
Het sfeerbeeld dat het politieteam Roosendaal plaatste tijdens de Draai van de Kaai kreeg 'slechts' 37 likes en een controle in het Emile van Loonpark was goed voor 12 goedkeuringen. "Zo krijgen mensen een beeld van wat er allemaal gebeurt tijdens een dienst op een groot evenement", geeft politiewoordvoerder Alwin Don aan. "Dit mag niet ten koste gaan van de werkzaamheden", voegt hij toe.

In juni is er een proef geweest in de acht gemeentes van De Markiezaten. Tijdens een dienst konden mensen tussen 14.00 uur en 22.00 uur meekijken met een agent via een liveblog op de Facebookaccounts van de politieteams.Hierop was te zien hoe een agent meerdere meldingen binnenkreeg, naar een ongeluk moest en een kijkje ging nemen bij een geforceerde deur.

Positieve reacties
Ook de reacties op de blog van de Draai zijn positief. "We hebben meer dan 4.100 mensen bereikt en de pagina is 872 keer weergegeven deze dag. Onze hondencollega's kregen de meeste likes. We hebben nog geen nieuwe datum, maar gaan in de toekomst vaker gebruik maken van liveblogs", aldus Diez Requejo.

Lees donderdag meer in BN DeStem en bekijk hier het politieteam op Facebook

Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal
Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal
Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
590 stemmen