Volledig scherm
Politiehond Ybbor met pet op, goed voor hoop likes op Facebook © Facebook Politieteam Roosendaal

Politieteam Bergen blogt live tijdens evenementen

BERGEN OP ZOOM - Een liveblog van een natuurramp of een festival is inmiddels vrij normaal. Zo kun je in een oogopslag zien hoe een bepaalde gebeurtenis verloopt. Maar een liveblog van een aanhouding, of politiehonden in actie? Dat zie je niet zo snel. Toch is dat exact wat het Bergse politieteam in de toekomst wil gaan doen.

„Zo krijgen mensen een beeld van wat er allemaal gebeurt tijdens een dienst op een groot evenement”, geeft politiewoordvoerder Alwin Don aan. „Alhoewel het niet ten koste mag gaan van de werkzaamheden”, voegt hij toe.

Proef
In juni is er een proef geweest in de acht gemeentes van De Markiezaten. Tijdens een dienst konden mensen tussen 14.00 uur en 22.00 uur meekijken met een agent via een liveblog op de Facebookaccounts van de politieteams. Hierop was te zien hoe een agent meerdere meldingen binnenkreeg, naar een ongeluk moest en een kijkje ging nemen bij een geforceerde deur.

Door het succes van die pilot gaat zo’n liveblog in de toekomst vaker voorkomen, aldus Dimitri Stornebrink, hoofdagent team Bergen op Zoom. „Het zou mooi zijn om een liveblog te hebben rond grote evenementen, zoals de elfde van de elfde. Hier wordt door de collega’s ook over gesproken, maar er zijn nog geen concrete plannen. Wel ben ik er van overtuigd dat het gaat komen.”

Lees donderdag meer in BN DeStem en bekijk hier het politieteam op Facebook

Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal
Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal
Volledig scherm
© Facebook Politieteam Roosendaal

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
73 stemmen