Volledig scherm
Foto archief

Politieke partij VLP hekelt betaald parkeren in Roosendaal

ROOSENDAAL - Oppositiefractie Vrije Liberale Partij (VLP) stuurt aan op een debat in de gemeenteraad over het nieuwe parkeerregime op koopzondag per 1 januari 2017. De nieuwe regels betekenen dat op koopzondag in de garages straks maximaal twee euro afgetikt moet worden (nu is het gratis), terwijl het betaald parkeren op straat ongewijzigd blijft.

Zoals bekend start op 1 november een pilot waarbij de winkels elke zondag open zijn. Met als gevolg dat het ook elke zondag betaald parkeren wordt in het centrum. Nu is dat eens in de maand.

VLP-raadslid John Hertogh begrijpt daar niets van. "Dit is de omgekeerde wereld. Als je de mensen uitnodigt om elke zondag te komen shoppen, hoort daar gratis parkeren bij. Dat is de enige manier om als binnenstad concurrerend te zijn ten opzichte van Rosada. Roosendaal gaat kapot aan het beleid van betaald parkeren."

VVD-wethouder Cees Lok neemt daar afstand van. Uit het oogpunt van parkeerregulering is het volgens Lok zeer ongewenst om het parkeren op koopzondag gratis te maken op straat. "Dat zou voor de bewoners van de binnenstad zeer nadelig zijn. Zij zouden amper meer parkeerplek hebben omdat het winkelend publiek de auto overal gratis kan neerzetten." Volgens Lok werkt de gemeente aan een nieuwe parkeerapp die op 1 januari in werking gaat. Met deze app kunnen binnenstadsbewoners ook voor hun visite op zondag één gratis parkeerplek regelen.

Lees meer hierover maandag in BN DeStem

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
692 stemmen