Volledig scherm
De politieke partij DENK hield een bijeenkomst in wijkcentrum De Poelewei in Breda © Sjoerd Marcelissen

Politieke partij DENK in Breda, zieke Sylvana Simons niet aanwezig

BREDA - Met politie en beveiligingsmensen voor de deur had de bijeenkomst van de politieke beweging DENK in Breda zondagmiddag een vleugje geheimzinnigheid.

De gordijnen in buurthuis De Poelewei zijn deze middag volledig dichtgetrokken.Tweede Kamerlid en politiek leider Tunahan Kuzu, die zich met kompaan Selçuk Öztürk afsplitste van de PvdA, weet van de maatregelen. „Zowel zichtbaar als onzichtbaar. Veel kan ik er niet over zeggen. Het is voor de veiligheid.” Slechts enkele ‘demonstranten’ melden zich aan de buitendeur.

Wie eenmaal binnen in het buurthuis is, voelt een veilig thuis. Althans, dat is wel wat de lokale én landelijke initiatiefnemers van DENK willen uitstralen op deze besloten presentatiebijeenkomst. „Transparantie en dicht bij de burger.” Andere toverwoorden die nogal eens vallen: weg met de dubbele maat, rechtvaardigheid, bruggen bouwen en de kloof dichten.
Want dat er een kloof bestaat, ja, daar zijn alle mensen in De Poelewei het wel over eens. „Het gaat erom wat de afgelopen tien jaren in de Nederlandse politiek over buitenlanders wordt gezegd”, stelt bezoeker Tarek Doudou. „Mensen worden in een hoek weggezet of beledigd. Alles mag gezegd worden, het moet allemaal maar kunnen onder het mom van vrijheid van meningsuiting.”

Sylvana Simons was niet aanwezig omdat zij ziek was.

Lees maandag meer in BN DeStem
 

Volledig scherm
© Edwin Janssen
Volledig scherm
In buurthuis de Poelewei in Breda houdt de politieke partij DENK zondag een bijeenkomst. © Sjoerd Marcelissen
Volledig scherm
DENK in Breda © Sjoerd Marcelissen

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
571 stemmen