Volledig scherm
© Thinkstock

'Politieke inmenging kan einde kermis Bergen op Zoom zijn'

BERGEN OP ZOOM - De VVD ziet af van politieke bemoeienis met de aanbesteding van de Bergse kermissen. Een mogelijk gevolg van politieke inmenging zou namelijk zijn dat Bergen op Zoom volgend jaar helemaal geen kermis heeft. Dat risico wil fractieleider Gertjan Huismans niet nemen.

"We zouden Stichting Behoud Bergse Kermissen hiermee in de voet kunnen schieten, dat willen we niet."

Stichting Behoud Bergse Kermissen (SBBK) en kermisorganisator Frank Vale uitten vrijdag in deze krant hun woede over de aanbesteding van de najaarskermis. Tot hun verbazing wil de gemeente toch een nostalgische kermis in het centrum. Dat is in strijd met eerdere afspraken die hierover zijn gemaakt, beweren beide partijen. SBBK schreef hierover een brief aan de raad.

De VVD wilde de kwestie in de eerstvolgende vergadering (8 september) behandelen, maar dat wordt afgeraden door de gemeente. Dat blijkt uit een memo die in handen is van deze krant. Inhoudelijke behandeling van vragen van SBBK kan gezien worden als bevoordeling, SBBK zou dan uitgesloten moeten worden van de aanbesteding.

Daarbij zouden andere kermisexploitanten zich benadeeld kunnen voelen en bezwaren indienen. De aanbesteding zou daardoor dermate gefrustreerd raken, dat de contractdatum niet gehaald wordt. Het gevolg is dat de gemeente de kermis alsnog zelf moet organiseren, of dat ze helemaal niet komen.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
967 stemmen