Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Politiek in Geertruidenberg positief over opvang 85 extra statushouders

GEERTRUIDENBERG - Geertruidenberg staat open voor het opvangen van 85 extra statushouders in 2016. De politiek ging maandagavond unaniem akkoord om deze vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten.

Dit aantal komt bovenop de 56 statushouders die de gemeente dit jaar al opvangt. Locaties zijn nog niet bekend. Daar wordt de komende weken naar gekeken door het gemeentebestuur. Wel is duidelijk dat de voorkeur uitgaat naar spreiding van de vluchtelingen over de kernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

Vanuit de raad waren er louter complimenten voor de manier waarop het college van B en W inwoners heeft betrokken. De afgelopen weken werden er bijeenkomsten gehouden hen mee te laten denken over huisvesting.

Volgens burgemeester Willemijn van Hees is er vanuit het onderwijs al een lokaal initiatief om een klasje voor kinderen te verzorgen. De komende maanden gaat Van Hees aan de slag met een ‘deal’ tussen de gemeenten Moerdijk en Drimmelen over de opvang van vluchtelingen: Drimmelen kiest voor een azc voor maximaal 350 vluchtelingen, in ruil daarvoor neemt Geertruidenberg mogelijk de vergunninghouders van die gemeente over.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
45 stemmen