Volledig scherm
© Thinkstock

Politie zwijgt over inval in Sint Willebrord: inwoner (20) aangehouden

SINT WILLEBRORD - Bij een grote politie-inval in een Willebrords woonhuis aan de Dorpsstraat, eerder deze week, is de 20-jarige J.H. aangehouden.

Hij zit 'in beperking' en mag met niemand praten. De politie zwijgt 'lopende het onderzoek', maar de advocaat van H., Louis de Leon, bevestigt dat het zijn cliënt is die maandagavond na een achtervolging in het buitengebied van Rucphen werd aangehouden wegens het bezit van een onbekende hoeveelheid softdrugs. Daarna deed de landelijke eenheid van de Nationale Politie huiszoeking in het pand van de ouders van H., die nog in het buitenland op vakantie zijn.

"Het zag er zwart van de politie en er werden tassen naar buiten gedragen, dus dat viel wel op in Willebrord", aldus de advocaat. Wat precies in beslag is genomen en waarom, weet hij naar eigen zeggen niet. Volgens de Leon heeft zijn cliënt, zoon van een oude bekende in het criminele milieu, een 'blanco documentatie'.

De advocaat heeft 'twijfels' bij wat het machtsvertoon van de politie en de inval in Sint Willebrord. Of het alleen te doen was om de zoon des huizes, of wellicht toch de vader en dat er gezocht is naar een mogelijkheid om het pand te kunnen betreden. Junior woonde pas sinds kort weer thuis. Een woordvoerder van de landelijke eenheid Nationale Politie wil 'nog niets' over de kwestie kwijt.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen