Volledig scherm
© Thinkstock

Politie zoekt No Surrender-lid voor moord in Molenschot

MOLENSCHOT - De politie verdenkt Sooi de Coninck (42) van het doodschieten van Hugo van Houten (27). Dit gebeurde op maandag 17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot, nabij de vliegbasis.

Het rechercheteam heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden, onder meer op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg. Politie en Openbaar Ministerie overwegen nu om de verdachte op de nationale opsporingslijst te plaatsen.

Op de Broekstraat in Molenschot werd maandag 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur een dode man aangetroffen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Het bleek te gaan om de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel die ook regelmatig op vakantiepark de Linberg verbleef. Er werd een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat onder leiding staat van een officier van justitie.

In het programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en door gericht rechercheonderzoek werden diverse getuigen opgespoord. Het rechercheonderzoek leidde naar een 42-jarige man. De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden. Zowel verdachte als slachtoffer waren (ex) lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
729 stemmen