Volledig scherm
© Thinkstock

Politie zoekt naar hennepkwekerijen in Breda, Oosterhout en Tilburg

BREDA / OOSTERHOUT / TILBURG - De politie heeft dinsdag actief gezocht naar hennepkwekerijen in Breda, Oosterhout en Tilburg. Daarbij werden 395 hennepplanten geruimd en werd een verdachte aangehouden.

In een woning aan de Achterom in Breda stond op de zolder een plantage met 133 planten. Daar werd één verdachte aangehouden. Ook was hier sprake van stroomdiefstal. Op drie andere locaties in Breda werden buitenplanten aangetroffen. Het gaat om de Willem Barendszstraat (5), Rubensstraat (1) en de Hudsonstraat (11).

Tenten
In Oosterhout werden in een pand aan de van Reesstraat hennepgerelateerde goederen aangetroffen, zoals tenten en filters. In woningen aan de Abdij van Egmondstraat en de Buxusplaats in Tilburg stonden 242 planten en was sprake van stroomdiefstal. Aan het Selderhof werden drie buitenplanten geruimd.

Prioriteit
Productie, handel en bezit van drugs zijn in Nederland verboden. Politie en Openbaar Ministerie pakken productie en (grensoverschrijdende) handel streng aan. Aan opsporing van bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik is een veel lagere prioriteit toegekend. Wanneer er echter sprake is van (stank)overlast dan worden ook de kleinste hoeveelheden aangepakt.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
850 stemmen