Volledig scherm
© ANP

Politie zet ook elektrische lokfietsen in, bent u bang dat uw e-bike gestolen wordt.

ETTEN-LEUR - De elektrische fietsen zijn populair onder dieven. De politie zet daarom ook hierbij de de lokfiets in.

‘In die e-bikes zit een GPS-signaal, waardoor wij de dief kunnen volgen”, vertelt politiewoordvoerder Bart Vaessen. „Het werkt. Zo hebben we al tientallen criminelen te pakken gekregen. Onlangs nog één in het oosten van Brabant.”
Verzekeraar Unigarant van de ANWB zag vorig jaar het aantal claims met 15 procent toenemen. Dat is niet gek volgens Vaessen. „Het zijn kostbare fietsen die veel op kunnen leveren.”

Een dergelijke fiets kost tussen de 500 en 3.000 euro. Exacte cijfers over de toename in West-Brabant heeft de politiewoordvoerder niet.

„In onze systemen registreren we fietsendiefstallen onder één noemer, omdat er ontzettend veel verschillende soorten fietsen zijn. We weten wel uit ervaringen van collega’s dat het aantal diefstallen van e-bikes toeneemt.”
De politie zet de e-bikes in op plekken waar ze regelmatig gestolen worden. Exacte locaties wil Vaessen niet noemen.

Mayke Schietecat, van de gelijknamige fietsenwinkel aan de Boschstraat, ziet het aantal verkochte e-bikes toenemen. Het is goed voor een kwart van haar verkopen. „Maak het dieven niet te makkelijk. Kies voor een slot met een sterk type gehard staal. Haal de display van je stuur als je even weggaat”, geeft ze als tips mee.

Lees meer in BN DeStem van woensdag

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
498 stemmen