Volledig scherm

Politie verhoort dochter Klaas Otto na Hitler-spandoek op woonwagenkamp Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdagochtend de 23-jarige dochter van Klaas Otto verhoord. Zij wordt verdacht van belediging, smaad en laster. 

Op het Facebookaccount van de verdachte was een bericht gepost met een voor burgemeester Petter beledigende tekst waarbij Hitler wordt aangehaald. Bij de tekst waren twee foto’s geplaatst met daarop een spandoek met de tekst Burgemeester Petter is de nieuwe Hitler, hij haat woonwagenbewoners.

Spandoek
Het spandoek zelf was in de nacht van eerste op tweede pinksterdag opgehangen aan een woonwagen op het kamp aan de Rijsselbergen. Het doek werd door de politie verwijderd. Later op de dag werd wederom een soortgelijk spandoek op dezelfde plek opgehangen dat eveneens door de politie verwijderd werd.

De verwijten volgden op een doorzoeking, op 11 mei, van de politie in de woonwagen van Otto aan de Rijsselbergen in Bergen op Zoom. Otto wordt verdacht van witwaspraktijken. Ook bij zijn boekhouder in Oosterhout werd onderzoek gedaan. 

Petter vertelt dat hij de aantijgingen 'lasterlijk' vindt. 

Vervolging
Het Openbaar Ministerie in Breda laat weten dat het dinsdag nog beslist of en hoe het de verdachte vrouw gaat vervolgen.

De zaak zou bijvoorbeeld snel kunnen worden afgedaan met een taakstraf, zonder dat er een rechtszaak aan te pas komt.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
RUST
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1013 stemmen