Volledig scherm
© Thinkstock

Politie valt drugspanden binnen voor 140.000 euro aan hennep in beslag genomen

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De politie is dinsdag in Bergen op Zoom en Roosendaal in vier panden binnengevallen die met drugs te maken hadden. Daarbij is hennep met een geschatte straatwaarde van bijna 140.000 euro in beslag genomen.       

Aan de Schoudee in Bergen op Zoom was een hennepkwekerij ingericht met ruim 150 planten. Tevens bleek dat de elektriciteit voor de hennepkweek illegaal werd afgetakt. Uit onderzoek bleek dat er vanuit de hennepkwekerij een eerdere oogst was behaald.In Roosendaal werd in drie panden binnengevallen. Aan de Laan van België werden in een woning meerdere kwekerijruimtes met in totaal bijna 500 hennepplanten in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Ook hier bleek sprake van een eerdere hennepoogst. De elektriciteit werd illegaal afgetakt.

Henneptoppen
Aan de Toermalijndijk bleek een hennepdrogerij te zitten. Ook hier werd de aanwezige bewoner aangehouden. In de woning werd in totaal bijna negen kilo gedroogde en voor de verkoop verpakte henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat in de woning tevens harddrugs aanwezig waren. Er werden ruim 13.000 XTC-pillen in beslag genomen. Tevens werd GHB, hasjolie en andere materialen voor de productie van verdovende middelen in beslag genomen.

Aan de Hulsdonksestraat werd een ver- en bewerkingsruimte voor verdovende middelen aangetroffen. Tevens werden meerdere verdachte goederen aangetroffen en ook werd er  een vuurwapen in beslag genomen.

Huur opgezegd
​Alle panden waarbij illegaal elektriciteit werd afgenomen, zijn afgesloten van het energienetwerk. De eigenaar of verantwoordelijken van de woningen waar niemand werd aangetroffen wordt later een verklaring gevraagd.

Van de woningen die eigendom zijn van woningstichtingen werd per direct de huur opgezegd. Alle verdachten moeten zich later voor de rechter verantwoorden. Met deze actie werd buiten de hennep voor tientallen duizenden euro's aan kweekmaterialen in beslag genomen.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
893 stemmen