Volledig scherm
© Menno Boon

Politie schiet hond dood bij huiszoeking Bredase verdachte van straatroof en wapenbezit

BREDA - Een arrestatieteam heeft maandag bij een inval in een huis in Breda een hond dood moeten schieten. Het beest viel de agenten aan en was volgens de politie op geen enkele andere manier tegen te houden. Het huis werd doorzocht na de arrestatie van een 55-jarige Bredanaar. 

De man werd verdacht van straatroof, bedreiging en verboden wapenbezit. De verdachte beroofde op 11 juli zijn 45-jarige ex-vriendin van haar tas, toen zij onderweg was naar haar werk. De vrouw heeft ook aangifte gedaan van doodsbedreigingen.

Tas
De verdachte bezorgde de tas later bij de werkgever van de vrouw, maar haar telefoon en paspoort zaten toen niet meer in de tas. De verdachte vertelde de politie dat hij deze spullen in onderpand hield om zijn eigendommen terug te krijgen. Bij de aangifte van de vrouw vertelde ze dat ze vermoedde dat de man over vuurwapens beschikte. Daarop werd de verdachte door een arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het burea.

Hond
Later die avond werd de woning van de man doorzocht. Daarbij moest zijn hond, een Mechelse herder, worden uitgeschakeld. Het beest had eerder al via de rechter een muilkorfplicht opgelegd gekregen vanwege meerdere bijtincidenten. Ook nu was de hond agressief. Het beest viel de agenten aan. Het lukte niet om de hond met een prikstok onder controle te krijgen en het dier reageerde ook niet op meerdere pogingen om hem te verdoven. Daarom besloot de politie de hond neer te schieten. Dat overleefde het dier niet. 

Zwaard
In de woning werden meerdere wapens aangetroffen. Zo nam de politie een machete, een vuurwapen met munitie en een samoeraizwaard in beslag. De verdachte zit vast.  

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
50'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
656 stemmen