Volledig scherm
De politie praat met ooggetuigen over het incident in het centrum van Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Politie rukt uit met veel personeel: studentenactie loopt finaal uit de hand in Breda

BREDA - Het leek akelig veel op een poging tot ontvoering ontvoering maar was uiteindelijk niets meer of minder dan een uit de hand gelopen stunt van NHTV-studenten in het centrum van Breda. Het bleek uiteindelijk om een actie te gaan om het gebruik van de fiets te promoten.

Ooggetuigen zagen vrijdagmorgen hoe twee mannen met bivakmutsen op op het Van Coothplein probeerden iemand uit zijn auto te trekken. Een aantal omstanders schrok van de actie en vanuit een nabijgelegen hotel werd de politie gewaarschuwd. 

De te hulp geroepen agenten kwamen met veel mensen ter plaatse en zetten de omgeving af vanwege de alarmerende melding. Later meldde een groep studenten zich bij de politie om tekst en uitleg te geven over hun bijzondere actie om mensen te bewegen vaker de fiets te pakken.

Wijkagent Niels Vissers meldt een 'hartig gesprek' te hebben gevoerd met studenten, directeur en docent. "Allen gaven toe dat de actie op zijn zachtst gezegd onhandig was." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In Brabant moet eerst een coalitie mét Forum voor Democratie worden geprobeerd

In Brabant moet eerst een coalitie mét Forum voor Democratie worden geprobeerd

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
751 stemmen