Volledig scherm
De plek waar het schietincident zondagmiddag plaatsvond. © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Politie lost schot in Made: man wilde inrijden op agent

MADE -De politie heeft zondagmiddag geschoten op de parkeerplaats van het Powerweekend in Made, een drukbezocht evenement met onder meer tractorpulling. Een agent gebruikte zijn wapen om een verdachte (26) uit Rotterdam te kunnen inrekenen die op hem in reed. De man zou auto-inbraken hebben gepleegd.

Bij het vuurwapenincident aan de Stuivezandsestraat raakte niemand gewond. Agenten die een oogje in het zeil hielden bij het evenemententerrein zagen rond half drie op de parkeerplaats de verdachte rondscharrelen. Toen ze hem wilden inrekenen, reed de man in zijn BMW in op een van de agenten én in de richting van publiek dat naar de ingang liep, aldus de politie. Daarop loste de agent een of meerdere schoten, volgens ooggetuigen mogelijk in de richting van de wielen van de auto.

De agent zou niet op de verdachte hebben gemikt. De politie onderzoekt het schieten en geeft verder geen details, zoals het precieze aantal schoten dat is gelost. De verdachte is aangehouden.

Volgens voorzitter Johan van Oosterhout van het Powerweekend heeft het incident geen invloed gehad op de festiviteiten. „Verreweg de meeste bezoekers hebben er niks van gemerkt. Voor zover wij weten is er eigenlijk ook geen gevaar geweest voor bezoekers of vrijwilligers.”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
44'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
42'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
43'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
885 stemmen