Volledig scherm
Schoten afgevuurd op huis in Putte. © Hessel de Ree

Politie: kogels Putte niet op eigenaar van bewuste auto gericht

PUTTE - De politie heeft geen aanwijzingen dat de eigenaar van de woensdagavond beschoten auto in Putte ook daadwerkelijk het doelwit van de aanslag was.

Met andere woorden: de kogelregen op een auto en een woning in de Schoolstraat was een vergissing. Buurtbewoners vertelden dat eerder ook al tegen verslaggever van deze krant.

Vanuit een rijdende auto werd woensdagavond met een Kalasjnikov een groot aantal schoten op een Audi A6 afgevuurd. Volgens buurtbewoners is de eigenaar, verkoopleider bij een grote supermarkt, zeker niet bij criminele activiteiten betrokken.

Iedereen in de buurt is ervan overtuigd dat het eigenlijke doelwit de wagen van een andere Nederlander was wiens ex-vrouw in dezelfde straat woont. Deze man uit Brasschaat rijdt volgens getuigen in hetzelfde model Audi met dezelfde kleur, een duur type waarvan er in Putte niet veel zijn. De man staat in de buurt bekend als iemand die actief zou zijn in het drugsmilieu.

Bij de aanslag raakte niemand gewond. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
740 stemmen