Volledig scherm
© Thinkstock

Politie kijkt via camera's live naar stelende Madenaren: duo opgepakt

OOSTERHOUT/MADE - Twee mannen (19 en 46) uit Made zijn woensdagavond opgepakt op een bouwterrein aan de Heijligerweg in Oosterhout voor diefstal. Bijzonder aan de arrestatie was dat de politie live beelden van camera's op het bouwterrein kon bekijken. Dat meldt een woordvoerder.

De medewerkers in de centrale meldkamer konden dankzij de beelden de agenten op straat nauwkeurig aansturen.

Op enig moment begonnen de twee Madenaren te rennen op het bouwterrein. Zij hadden volgens een politiewoordvoerder vermoedelijk in de gaten dat zij waren ingesloten door agenten. Het duo werd opgepakt. In hun auto lagen enkele gestolen spullen. Het voertuig is in beslag genomen.

De politie kan met het zogeheten Live View rechtstreeks meekijken met camerabeelden van bijvoorbeeld een winkelier of horecaondernemer. Bedrijven kunnen hun bewakingscamera's aansluiten bij een particuliere alarmcentrale. Die krijgt bij onraad een melding via een sensor. Een beveiligingsmedewerker van de particuliere alarmcentrale kan dan de livebeelden doorschakelen naar de politiemeldkamer.

Agenten kunnen vervolgens de situatie snel inschatten. Zij krijgen bijvoorbeeld een beeld van het aantal daders, of zij wapens hebben en of er gewonden zijn. "De politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld!", aldus een woordvoerder.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1045 stemmen