Volledig scherm
© Taina Monteiro

Politie grijpt in bij examenstunt Onze Lieve Vrouwe Lyceum Breda

BREDA - Bij de eindexamenstunt van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum (OLV) in Breda heeft de politie vrijdagmiddag ingegrepen. 

Bedoeling was, zo vertellen Simon Schuif, Bram Quaedvlieg en Gao van der Lint van de stuntcommissie, dat de circa 250 eindexamenleerlingen in de grote pauze met een partybus voor het schoolplein zouden staan om de andere scholieren te verrassen met muziek, dans, slingers en meel. "We hadden afgesproken om te verzamelen bij het NAC-veldje in de Piet Avontuurstraat. Daar was de bus zo lang neergezet", vertelt Bram.

Een buurtbewoners was daar niet zo blij mee en waarschuwde de gemeente. Rector Gijs van Wijlen: "Zo werd kennelijk ontdekt dat de scholieren vergeten waren de juiste vergunningen aan te vragen. Op last van de burgemeester greep de politie in. De bus mocht niet worden verplaatst."

Te voet gingen de eindexamenkandidaten naar het schoolplein, waar ze hun medescholieren alsnog verrasten. "Maar het was minder leuk dan gepland."

Overigens had de schoolleiding nadrukkelijk aangegeven geen examenstunts te willen. Dit na ellendige ervaringen in de jaren ervoor, zegt Van Wijlen. "De leerlingen wilden met hun stunt een statement maken tegen ons besluit. Daarover hebben we vooraf gesproken. We hebben ze er op gewezen dat het risicovol is om een stunt te houden."

De stunt op het plein verliep zonder problemen, waarna de scholieren met de bus naar de rustige omgeving van JEKA aan de Beukenlaan gingen om daar, onder toeziend oog van twee gemeentelijke handhavers, verder te feesten.

Lees zaterdag meer in BN De Stem

Poll

Ik sta helemaal achter de acties van het ziekenhuispersoneel.

Ik sta helemaal achter de acties van het ziekenhuispersoneel.

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
1648 stemmen