Volledig scherm
© Wijkagenten Diana en Paul / @wa_Halsteren

Politie controleert op snelheid bij basisscholen in Halsteren

HALSTEREN - Leerlingen van basisschool de Springplank en St. Maarten in Halsteren hebben de politie dinsdag geholpen bij een controle op parkeergedrag en snelheid.

De Springplank
Leerlingen van groep 7 en 8 bedienden onder begeleiding van agenten de lasergun. De scholieren werden voorzien van een opvallend hesje, een portofoon en een aantal zelf gemaakte bekeuringen. Hierop werd dan de gereden snelheid, de gecorrigeerde snelheid en het boetebedrag vermeld. Ook werd er door de leerlingen uitleg gegeven aan de bestuurders waarom het zo belangrijk is dat bestuurders zich aan de snelheid van 30 km/h houden.

Overtredingen
Er werden 18 bestuurders, die de maximum snelheid hadden overtreden, aangesproken door de leerlingen. De bestuurders kregen van de leerlingen uitleg over de veiligheid bij hun school en kregen ook te horen hoe hoog de bekeuring geweest zou zijn.

De grofste overtreding was een overschrijding van 17 km/h en zou een bekeuring van 204 Euro hebben opgeleverd. De bestuurders gaven aan dat zij er nu veel bewuster van waren gemaakt hoe onveilig de situatie is als men zich niet aan de maximum snelheid houdt.

St. Maartenschool
's Middags werd bij de St Maartenschool gecontroleerd. Rond deze school is er sprake van een parkeerprobleem. Een aantal bestuurders werden aangesproken op hun parkeergedrag. Ook hier hadden de kinderen zelf gemaakte bekeuringen gemaakt en liepen ze in opvallende hesjes.

Wijkagenten Diana Schetters en Paul Jacobs waren bij de controles aanwezig.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen