Volledig scherm
Archieffoto ANP

Politie controleert op gevaarlijk gedrag door afleiding in de auto

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Het team verkeer van de politie heeft vrijdag bij een controle op de A58 bij Bergen op Zoom en in Roosendaal en omgeving elf bekeuringen uitgeschreven. Daarbij werd speciaal gekeken naar bestuurders die niet handsfree aan het bellen of aan het sms’en waren. Ook is gecontroleerd op het niet dragen van de gordel en snelheidsovertredingen.

Bij de bekeuringen was er één voor niet handsfree bellen, negen voor het niet dragen van een gordel en één vanwege een fietsendrager zonder kentekenplaat. Daarnaast had een aantal bestuurders geen rijbewijs bij zich. Zij kregen de opdracht om het rijbewijs op te halen en dit later aan agenten te tonen.

Slingerend
Uit onderzoek is gebleken dat telefoneren een sterker negatief effect heeft op de rijvaardigheid dan enkele glazen alcohol. Sms’en heeft zelfs nog grotere gevolgen voor de alertheid dan bellen. Bestuurders die door hun telefoon worden afgeleid gaan langzamer rijden en vertonen slingerend rijgedrag. Omdat zij hun omgeving minder goed waarnemen remmen zij als dat nodig is later en harder. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
37'
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1009 stemmen