Volledig scherm
Foto: ANP

Politie blijft zoeken naar 'vermiste' Lisa Chatrer uit Breda

BREDA - De huiszoekingen die de politie woensdag uitgevoerd heeft in haar speurtocht naar de vermiste Lisa Chatrer (17) hebben  haar niet op het spoor van de Bredase gebracht. Dat zegt een woordvoerder van de politie in Oost-Nederland. 

Die heeft de leiding over het onderzoek omdat Lisa Chatrer daar ingeschreven stond nadat zij er in een instelling was geplaatst. Ruim een week geleden nam zij van daaruit de benen. Voor het laatst werd het meisje gezien in Breda. De doorzoekingen van woensdag vonden allemaal plaats op Brabantse adressen.

Veilig
Donderdag kwam naar buiten dat de advocaat van de Bredase namens haar heeft laten weten dat zij veilig is en dat zij wil dat zij en haar vrienden met rust gelaten worden. Volgens de woordvoerder van de politie is dat 'niet zo heel relevant'. "Als een minderjarige in een instelling geplaatst wordt dan is het aan het bevoegd gezag om daar al dan niet beslissingen over te nemen. Het is aan de politie om in uitvoerende zin een rol te spelen door haar op te sporen en terug te brengen."

Gesignaleerd
De politie hoopt erop dat Lisa Chatrer contact opneemt met haar zodat ze met haar in gesprek kunnen gaan. "Daarnaast staat zij natuurlijk gesignaleerd en zijn er foto's van haar verspreid. Als burgers daarop aanslaan dan zullen wij een eenheid aansturen die kan controleren of het inderdaad Lisa is. Als wij  haar vinden gaat ze mee naar het bureau en vervolgens terug naar de instelling."  

Live Voetbal

home logo Willem IIWIL
5'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FeyenoordFEY
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
591 stemmen