Volledig scherm
ANP

Pokémon-rage levert politie veel werk op, maar redt ook levens

ETTEN-LEUR - Het is maar een spelletje, maar het vangen van Pokémon met je smartphone begint her en der een plaag te worden. Dat blijkt uit berichten op sociale media van onder meer politiekorpsen. Die hebben hun handen vol aan meldingen over verdachte en soms gevaarlijke situaties.

Sinds de app enkele dagen geleden werd gelanceerd is Pokémon Go wereldwijd een hype. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z'n smartphone vangt. Voor de niet-gebruiker is er niets te zien, het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.

Politieteam Markdal snapt de rage rond het spel. "Wij willen uiteraard niemand verbieden dit interactieve spel te spelen, maar wij willen spelers wel erop wijzen het spel vooral veilig te spelen. Doe dit door op de veiligheid van jezelf en omstanders te letten en je aan de geldende verkeersregels te houden."

De politie waarschuwt eveneens ervoor om niet zomaar over iemands schutting te klimmen. "verplaats je niet naar verboden of afgesloten terrein en voorkom gevaarlijke plaatsen voor juist die ene speciale Pokémon."

Positieve kanten heeft de hype ook. In Antwerpen redden twee broers een man van de verdrinkingsdood, terwijl zij op Pokémonjacht waren. In Dordrecht zag een Pokémonjager een alarm afgaan en belde vervolgens de hulpdiensten.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
120 stemmen