Volledig scherm
Plein7 in 2015, Cirque Valentin

Plein7 in Roosendaal gaat verder onder nieuwe naam

ROOSENDAAL - Plein7 heet voortaan Plein 7 Recover. Onder die nieuwe naam beleeft het festival zondag op het Tongerloplein in Roosendaal zijn elfde editie.

"We willen met het Engelse woord 'recover', dat onder meer heroveren betekent, laten zien dat we een nieuwe weg inslaan", vertelt Jan Hendriks bestuurslid van T'plein. De hele organisatie is nu in handen van T'plein en niet meer van Stichting Plein7.

"Wel hebben we een samenwerkingsverband met De Kring en de Moriaan. Het programma heeft ook wijzigingen ondergaan ten opzichte van voorgaande jaren. Het is compacter geworden. Nu begint het eerste optreden om 16.00 uur en bij eerdere edities was dit 13.00 uur. We hebben minder, maar zeer goede bands gecontracteerd", aldus Hendriks.

Op het programma staan The 5 AM (16.00 uur), Laaiend Vuur (18.00 uur) en STOOT! (20.00 uur). The 5 AM is een Belgische band die onder meer muziek voor Hollywoodfilms hebben gemaakt. Laaiend Vuur is een coverband die veel weg heeft van De Dijk en STOOT! is een bekende coverband in en rondom Roosendaal.

Pauzes worden volgespeeld door een harmonie bestaande uit blazers. "Vorig jaar viel het weer en dus de bezoekersaantallen tegen. Dankzij de samenwerking met De Kring hebben we een uitvalsbasis mocht het slecht weer worden. Dan kunnen we naar binnen", voegt Hendriks toe.

Van Stichting JONG zijn tussen 16.00 uur en 19.00 uur drie grimeurs aanwezig. Zij kunnen liefhebbers voorzien van geschilderde gezichten, glittertatoeages of versierde haren. Theatergroep De vrouwen van wanten speelt twee keer Monsterlijke zaken in de kleine zaal van De Kring. Deze jeugdvoorstelling gaat over Max en de Maximonsters. Het evenement is gratis toegankelijk.

Info: tpleinroosendaal.nl

Volledig scherm
Laaiend Vuur
Volledig scherm
Plein7 in 2015, Grand View Avenue
Volledig scherm
Plein7 in 2015, Friends of the Family

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen