Volledig scherm
© Pussy Lounge

Platform: 'College schoffeert Bavel'

BAVEL - Met het verstrekken van een vergunning voor dance-event Pussy Lounge, zaterdag in Breepark, heeft het college de inwoners van Bavel geschoffeerd. Dat stelt het platform Lange Bunder-Gilzeweg uit Bavel.

Woensdagavond was in Bavel een bijeenkomst over de klachten die bij de gemeente Breda waren binnengekomen over de geluidsoverlast die Bavelaren hadden ondervonden van het dancefeest Ploegendienst dat op 28 mei op Breepark plaatsvond.

Ad Bastiaansen van het Platform weet dat tijdens het evenement tientallen dorpelingen aan de bel trokken. Er werd niet ingegrepen, omdat Ploegendienst zich aan de geluidsnormen hield van de vergunning. (103 decibel)

De gemeente Breda nodigde de klagers uit om woensdag te komen praten. Een datum die expres was geprikt voor het nieuwe dancefeest, Pussy Lounge, op 11 juni, plaatsvond. Bavelaren kregen de indruk dat hun klachten tot verbetering konden leiden.

Ter plaatse werd ontdekt dat Breda diezelfde woensdag een vergunning voor Pussy Lounge had afgegeven met exact dezelfde geluidseisen als Ploegendienst.

"Er is op voorhand geen rekening gehouden met de terugkoppeling naar de Bavelse gemeenschap", aldus Bastiaansen. Dat wethouder Alfred Arbouw meent dat de gemeente zich niet door één evenement kan laten leiden, snijdt volgens het Platform geen hout.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
784 stemmen