Volledig scherm
© Thinkstock

Plassende en poepende chauffeurs moeten weg: acuut parkeerverbod bedrijventerrein Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom komt op korte termijn een parkeerverbod voor vrachtwagens. Op die manier denkt wethouder Ad Coppens een einde te maken aan het probleem van de tientallen veelal buitenlandse chauffeurs die met name in het weekeinde op Noordland bivakkeren.

Zonder enige voorziening. Daarom pissen en poepen ze noodgedwongen in de berm, zoals deze krant eerder deze week berichtte.

Parkeerverbod
Wethouder Coppens wil daar nu zo snel mogelijk van af, zegt hij: "Ik wil per 1 september al een parkeerverbod en daarna gaan we handhaven."

Ook gaat de gemeente in de gaten houden waar de chauffeurs dan naar toe gaan. "Het is niet de bedoeling dat er elders in de gemeente problemen gaan ontstaan", vindt hij.

Wat hem betreft zijn ze beter af bij de Wouwse Tol langs de A58 of bij 't Anker bij Wouw, een pleisterplaats voor vrachtwagens.

Blij
Peter van den Eijnden van de bedrijvenvereniging Theodorushaven, Noordland en De Poort (TNP) waar zestig bedrijven bij zijn aangesloten, is blij dat Coppens doorpakt.

"Noordland wordt volgebouwd, we moeten dit niet langer willen. Een betere oplossing is er op dit moment niet." Bergen op Zoom heeft de laatste kavels op Noordland onlangs verkocht.

"We gaan in september beginnen om het bedrijventerrein te voorzien van fietspaden en trottoirs, van een goed wegdek", legt Coppens uit. Zo ontstaat in zijn ogen een bedrijventerrein dat kwaliteit uitstraalt.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Poll

De regering moet snel een negatief reisadvies afgeven voor heel China

De regering moet snel een negatief reisadvies afgeven voor heel China

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
467 stemmen