Volledig scherm
© Thinkstock

Plannen voor nieuw onderwijscluster in Zuidwest Nederland: De Groene Metropool

BREDA - De besturen van Edudelta Onderwijsgroep, Lentiz onderwijsgroep, Prinsentuin College en Wellantcollege hebben hun plannen uitgesproken om samen te werken in zuidwest Nederland. Hierdoor ontstaat er een nieuw onderwijscluster voor een groen vmbo en mbo genaamd 'De Groene Metropool'. 

Hiermee speelt het onderwijscluster in op de steeds sneller veranderende vraag vanuit het regionale bedrijfsleven en de politiek, en vanuit de leerling en de student. 

Het groene bedrijfsleven in Zuidwest Nederland innoveert namelijk snel. De topbedrijven in de groene sectoren zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om hun (vaak mondiale) positie te behouden. Zij willen een moderne, flexibele (gespreks)partner in het onderwijs die op tijd daarin meegaat. 

Pijlers

De samenwerking richt zich op drie pijlers: innovatie, kwaliteit en onderwijs. De innovatiekracht wordt hiermee versnelt en de krachten gebundeld zodat flexibiliteit en maatwerk blijven gewaarborgd. 

De besturen willen de plannen voor de samenwerking binnen een jaar omgezet hebben in een overeenkomst. Hiervoor gaan ze in gesprek met bedrijven in de regio en wordt er om input gevraagd bij de Ondernemingsraden en Raden van Toezicht. 

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
900 stemmen