Volledig scherm
Per Mariam ad Jesum (door Maria tot Jezus) staat er op de gerestaureerde gevel. Een koper is lastig te vinden. Foto Jan van de Kasteele

Plannen voor medisch centrum gaan niet door, 't Fort in Bergen op Zoom opnieuw in verkoop

BERGEN OP ZOOM - Voormalig wijkcentrum ’t Fort aan het Lourdesplein in Bergen op Zoom staat opnieuw te koop. Plannen voor een medisch centrum gaan niet door. Dat zegt Marije Romijn, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom. „De koper die we hadden is afgehaakt.” Dat komt volgens haar omdat de huurders die het medisch centrum wilden beginnen in het gebouw afzien van hun plannen op die plek.  

Wethouder Ad Coppens maakte afgelopen voorjaar trots bekend dat er eindelijk een nieuwe invulling voor het leegstaande pand in zicht was: een medisch behandelcentrum dat in de loop van volgend jaar de deuren moest openen. Het gebouw moest voor die tijd nog grondig worden aangepast. De deal was zo ver rond dat het college van Bergen op Zoom al ingestemd had met de komst van het centrum. Wethouder Coppens was er vooral blij mee omdat hij zo’n voorziening zag als een impuls voor de wijk.

Wie er achter de plannen voor het behandelcentrum in ’t Fort zitten is overigens nooit naar buiten gekomen.

Volgens woordvoerder Romijn praat de stadsmakelaar intussen met nieuwe belangstellenden over verkoop van het monumentale gebouw. Dat was in gebruik als wijkcentrum totdat het nieuwe wijkcentrum in de voormalige school aan de Bernadettestraat die functie vorig jaar overnam.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
47'
2-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1016 stemmen