Plannen voor Kruisbeek tussen Steenbergen en Kruisland

STEENBERGEN / KRUISLAND - Een horecavoorziening met terras en een kinderspeeltuin. In combinatie met het verhuur van kano's, fluisterboten en suppen, staand peddelen op een surfboard dat steeds populairder wordt. En niet te vergeten de ijsbaan die in strenge winters in ere wordt hersteld. Dat zijn in het kort de plannen van George en Yvette Veerman met de Kruisbeek, halverwege Steenbergen en Kruisland.

Volledig scherm
De Tuimelaarskreek met rechts de plaats waar kano's aanmeren. Op de kop waar het riviertje op de Kruisbeek uitmondt komt een visstoep, één van de zeven nieuwe in het project Cruyslandse Kreken.foto Robert van den Berge/het fotoburo

''Alles heel kleinschalig en beheersbaar.''

In de wandelgangen van de beeldvormende raadsvergadering over de recreatieve kansen in de gemeente Steenbergen kreeg Veerman meteen al de nodige positieve reacties, hoewel zijn plannen nog in een pril stadium verkeren.

''Dat geeft wel aan dat iedereen er groot belang aan hecht.''

Veerman, eigenaar van een ICT-bedrijf in Oud-Gastel, loopt al enkele jaren rond met plannen om het gebied een toeristische impuls te geven. De aankoop van het huis, opstallen en de bijbehorende gronden aan de Kruislandsedijk vroeg echter de nodige tijd. Onlangs kwamen de zaken in een stroomversnelling en passeerde de akte van aankoop bij de notaris.

Lees woensdag veel meer in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
623 stemmen