Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Plannen herinrichting N259 in Steenbergen bekend: viaduct blijft

STEENBERGEN - Het viaduct over de Wipstraat in Steenbergen mag blijven. De maximale snelheid op de N259 blijft tachtig kilometer per uur, maar het wegdek krijgt een nieuwe laag. En er komt een fietspad.

Dat zijn in een notendop de plannen die wethouder Cors Zijlmans heeft voor de herinrichting van de N259 in Steenbergen. Het gaat dan om het stuk ter hoogte van de kern Steenbergen, tussen de rotonde met de Franseweg en de rotonde met de Nassaulaan.
Er zijn verschillende informatieavonden over het onderwerp georganiseerd door de gemeente. Het viaduct was een van de belangrijkste onderwerpen die ter discussie stond.

„De meningen van de inwoners waren verdeeld”, zegt Zijlmans. „Het was fifty-fifty.” Een tussenoplossing is er niet, dus heeft het college de knoop doorgehakt. „We denken dat een viaduct de veiligste manier is om twee wegen te laten kruisen. Kwalitatief is het viaduct ook nog goed. Het kan nog makkelijk dertig jaar mee.”

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan de weg in 2017 moeten beginnen. Maar zover is het nog niet. De wethouder gaat nu eerst terug naar de inwoners om de plannen voor te leggen. Op woensdag 13 juli is er daarom een inloopavond op het gemeentehuis. Die avond begint om 19.30 uur. Het gemeentehuis is vanaf 19.15 uur open.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
723 stemmen