Volledig scherm
© stock.xchng

'Plan voor recreatiepark aan rand Bergen op Zoom onverantwoord'

BERGEN OP ZOOM - Aan de rand van Bergen op Zoom moet een flink recreatiepark verrijzen. Maar niet als het aan de omwonenden ligt. 'Veel te groot.'

Buurtbewoners hopen nog altijd op een wijziging in de plannen voor een grootschalig recreatiepark op het terrein van de voormalige camping Heidepol. Het geplande Buitenplaats Bergen op Zoom, aan de Zoomvlietweg op de grens met Roosendaal, is bij hen niet welkom. Alleen een veel kleiner, hoogwaardig park kan er voor omwonenden nog net mee door.

"Als Buitenplaats Bergen op Zoom doorgaat, legt het een onverantwoorde druk op de omgeving", vat bewoner Willem Geerligs het samen. Van de buurt mag de natuur zijn gang gaan op de voormalige camping. "Laat uw groene hart spreken", was de oproep van bewoonster Meerie Basjes aan de politiek.

De hoop van omwonenden, zowel Roosendalers als Bergenaren, is gevestigd op de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Die nam deze week uitgebreid de tijd om met hen te praten. De raadsleden spraken ook met John van Engelen, eigenaar van het terrein en bedenker van Buitenplaats: een park met 240 eenheden, van grote familiebungalow tot trekkershut. "We gaan tot het uiterste om u ervan te overtuigen dat Buitenplaats er niet moet komen", zei Geerligs tegen de raadsleden.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
612 stemmen