Volledig scherm
Emile van Loonpark in Roosendaal Foto Robert van den Berge / hetfotoburo

Plan horeca Emile van Loonpark Roosendaal niet van tafel

ROOSENDAAL - Dat Ad Huijzers coffeecorner De Huiskamer in Parrotia in Roosendaal exploiteert, houdt niet in dat zijn horecaplan in het Emile van Loonpark van tafel is. In een brief aan de gemeenteraad laat Huijzers binnenkort weten dat zijn plan nog altijd actueel is en zo kan worden uitgevoerd.

De ondernemer was al enkele jaren met de gemeente en de binnenstadsdirectie in gesprek toen het plan begin dit jaar door de gemeente op de lange baan werd geschoven.

Wethouder Cees Lok bevestigde vorige week dat de ontwikkeling van de parkeerplaats bij het Emile van Loonpark veel later in beeld komt, pas in 2028.

"Had dat in 2013 gezegd, dan had ik me daar geen 2,5 jaar mee beziggehouden. Toen ik alles voor elkaar had, inclusief een investeerder en exploitant, kwam dit bericht van de gemeente. Ik ga daar nu toch niet over praten als iets pas over twaalf jaar gerealiseerd kan worden", zegt Huijzers. Hij wil in het park een gelegenheid ontwikkelen voor horeca overdag met een speelvoorziening. "Volgens mij heeft dat echt een meerwaarde."

Behalve dat van Huijzers is er nog een plan ingediend voor een horeca op de parkeerplaats naast het Emile van Loonpark.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
787 stemmen