Volledig scherm
© ANP

Pijnlijk moment voor Schultz naast filmende buschauffeur

Een oeps-momentje voor Minister Schultz gisteravond. De bewindsvrouw, fel tegenstander van het gebruik van het mobieltje in het verkeer, staat op de foto terwijl ze naast een buschauffeur zit die de busrit filmt. Beide handen van de chauffeur rusten op het stuur, maar houden ook een mobiele telefoon vast.

De chauffeur 'filmde in zijn enthousiasme de openingsrit' van de nieuwe A2 tunnel onder Maastricht. De minister zat in de bus ter ere van de opening van de tunnel gisteravond. Vervoerder Mucnkhof, verantwoordelijk voor de eerste rit, laat weten dat het gedrag van de chauffeur onacceptabel is.

Schultz heeft de buschauffeur aangesproken op zijn gedrag. De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop - met haar rug naar de buschauffeur - haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. ,,Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan.''

'Ongelukkig verhaal'
Minister Schultz liet deze week nog weten in deze krant, dat zelfs het gebruik van een mobiel op de fiets bij wet verboden moet worden. Op vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur staat al een boete van 230 euro.

Tegenover de Limburgse omroep L1 noemt een woordvoerder van het vervoersbedrijf een 'vervelende samenloop van omstandigheden.' ,,De rit is stapvoets gedaan en leunend op het stuur gefilmd", aldus de woordvoerder op de radio. ,,Het is een ongelukkig verhaal en we nemen daar duidelijk afstand van."

De woordvoerder laat aan deze krant weten 'in gesprek te gaan met de chauffeur' en daarmee is de zaak volgens het bedrijf afgedaan. Of de chauffeur een boete tegemoet kan, zien kon de politie nog niet zeggen.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
112 stemmen