Volledig scherm
Een workshop tijdens het Peuterfestival in Breda. © Martijn Schraven

Peuterfestival Breda: 'In de eerste vier jaar van je leven leer je meer dan alle jaren daarna'

BREDA - De eerste editie van het Bredase Peuterfestival is een groot succes geworden. Het festival werd zondagochtend geopend door kinder-cultuurburgemeester Eliza Kooiman.

Na de feestelijke opening konden de aanwezige peuters meteen aan de slag. Via workshops in het centrum voor de kunsten de Nieuwe Veste, konden ze kennismaken met muziek, beeldend vormgeving, theater en Dans.

Organisatrice Janneke Slot: ,,In de eerste vier jaar van je leven leer je meer dan alle jaren daarna. Peutertjes willen graag spelen. Als ze leren, doen ze dat door het spelen. De workshops die we aanbieden, sluiten daar bij aan.”

Lees maandag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
692 stemmen