Volledig scherm
De twaalfjarige Froukje van Menkveld is een Royal Guard in elkaar aan het knutselen tijdens een van de workshops © Marcel Otterspeer/pix4profs

Petrus en Paulus in Dinteloord is nu een Early Birdschool

DINTELOORD - ’Boring’ vinden de leerlingen het geenszins, die speciale Engelse lessen op basisschool Petrus en Paulus in Dinteloord. Sinds gisteren is de school officieel een ‘Early Bird’-school. Het instituut stimuleert Engelstalig onderwijs voor de basisschoolleerlingen.

Petrus en Paulus is daarmee de eerste school in Steenbergen, de achtste in Brabant en de tweede binnen de Lowys Porquinstichting die het certificaat in ontvangst mag nemen. De school heeft de afgelopen vier jaar flink geïnvesteerd in Engelstalig onderwijs.
Froukje van Menkveld (12 jaar) vindt de Engelse lessen erg leuk. „We doen spelletjes, maar het is wel leerzaam. We hebben nu een blok waarin we woorden leren die met school te maken hebben.”
Directeur Francis van Groenestijn: „Kinderen tot ongeveer acht jaar zijn heel vatbaar voor nieuwe talen. En als je aan het Engels werkt, ontwikkelt het Nederlands zich ook.”

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
336 stemmen