Volledig scherm
Peter van der Velden © Robert van den Berge / het fotoburo

Peter van der Velden adviseert Roosendaal over governance Cultuurlinc

ROOSENDAAL - Peter van der Velden, oud-burgemeester van Breda, is door het college van Roosendaal gevraagd advies uit te brengen over een toekomstbestendige governancestructuur voor Cultuurlinc. 

Cultuurlinc is de overkoepelende organisatie voor schouwburg de Kring, het nieuw op te richten erfgoedcentrum in het Tongerlohuys en CultuurCompaan, de organisatie die zich bezighoudt met cultuureducatie in Roosendaal.

Op dit moment worden het Tongerlohuys en schouwburg De Kring met elkaar verbonden door de bouw van een glazen corridor. Samen vormen zij het cultuurcluster van Roosendaal. Doel van het cultuurcluster is het samenbrengen van de functies podiumkunsten, cultuureducatie en erfgoed, om zo vanuit één locatie en één organisatie synergie in programmering en bedrijfsvoering te creëren.

Nieuwe organisatie

De vorming van het cultuurcluster is niet alleen een fysieke ingreep, door de samenvoeging ontstaat ook een nieuwe culturele organisatie: Cultuurlinc. Daarbij hoort een eigentijdse governancestructuur die gangbaar is voor vergelijkbare organisaties in Nederland. Daarin zijn taken en verantwoordelijkheden helder geformuleerd en moet sprake zijn van toezicht, bijvoorbeeld in de vorm van een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht.

Peter van der Velden onderzoekt in opdracht van het gemeentebestuur van Roosendaal welke governancestructuur het beste past bij de organisatie en ambities van Cultuurlinc.

Peter van der Velden was van 2004 tot en met 2015 burgemeester van Breda. Sinds zijn burgemeesterschap is Van der Velden bestuurlijk actief gebleven, onder andere als bestuurslid van het Oranjefonds en als voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap, de Vrienden van Amphia van de Raad van Toezicht van de Amarant Groep.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
222 stemmen