Volledig scherm

Personeel van Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal rent 2.000 euro bij elkaar voor spoedeisende hulp

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De eerste SGO-run (Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds) heeft zaterdag 18.000 euro opgeleverd.

Bij deze estafetteloop rende het personeel van verschillende ziekenhuizen over het hele land van spoedeisende hulp naar spoedeisende hulp. De teams van de Bravis ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal haalden met hun tocht naar het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg samen 2.000 euro op. Met dat geld willen de spoedeisende afdelingen meer aandacht maar vooral meer geld vragen voor het onderzoeksfonds voor spoedeisende hulp.

Aletha Evegaars, arts en namens Bravis verantwoordelijk voor de organisatie van de loop: "Het vakgebied spoedeisende hulp staat pas sinds 2000 op eigen benen. Het is dus een jong vakgebied, waar nog weinig onderzoek wordt verricht. Zeker als je dat vergelijkt met wat er op dat vlak gebeurt met kanker of hart- en vaatziekten. Dat moet anders,, wannt we krijgen waarschijnlijk allemaal wel één keer in ons leven te maken met spoedeisende hulp. Of jijzelf of iemand in je familie."

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
90'+2'
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
681 stemmen