Volledig scherm
© Irene Wouters

Personeel SVW pikt ontslag in Bergen op Zoom niet

BERGEN OP ZOOM - De vijftien personeelsleden van de Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) die de wijkhuizen in de stad runnen, staan per 1 januari op straat. Ze beraden zich op acties. "Ze leggen hun hoofd niet zomaar op het hakblok."

Het personeel van de Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) beraadt zich op stappen om te voorkomen dat het per 1 januari op straat staat. "Ieder is voor zich bezig; via de vakbond of via zijn rechtsbijstandsverzekering", zegt Ria Schell, een van de personeelsleden. "Ze weigeren zomaar hun hoofd op het hakblok te leggen."

Het personeel krijgt de volle medewerking van directeur André Romijn van SVW en het bestuur van de organisatie. "Wij denken met het personeel mee", aldus Romijn.

Dat personeel weet nu pas waar het staat. Vorige week maakte de gemeente bekend dat welzijnsorganisatie WijZijn Traversegroep per 1 januari de wijkhuizen De Wittenhorst, 't Fort en 't Hoofdkwartier krijgt. Dat is de uitkomst van de aanbesteding van de gemeente.

SVW deed niet mee. Ze zag te veel risico, onder meer omdat SVW nog altijd een schuld van meer dan een ton heeft bij de gemeente. Maar ook omdat er bij drie wijkcentra personeel moet afvloeien. En ook dat kost geld. Daarom vroeg voorzitter Jan Hopstaken eerder dit jaar collectief ontslag aan voor het personeel. Maar nu zegt hij: "Volgens de cao en vigerende wetgeving moet WijZijn het personeel overnemen." Die organisatie heeft te kennen gegeven dat niet te doen.

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
520 stemmen