Volledig scherm
Een Ferrari © Mariëtte den Engelse

Peperdure bolides in Oudenbosch, duurste auto: 500.000 euro

OUDENBOSCH - Is Oudenbosch net een week verlost van druk autoverkeer, komen er zaterdagmorgen bijna honderd exclusieve auto's het Koepelstadje binnen rijden. Peperdure auto's van het merk Lamborghini, Ferrari of Maserati zijn niet dagelijks in het Oudenbossche straatbeeld te vinden, maar zaterdag staat het Basiliek- en Jezuïetenplein er vol van.

De organisatie berust bij de van origine Zeeuws-Vlaamse stichting Border-Run. Woordvoerder Dennis van Elten legt uit dat de helft van de deelnemers Belgische autobezitters zijn. "Vandaar de naam want de toerrit, die we altijd maakten was grensoverschrijdend tussen Zeeland en België."

Dit jaar wijkt de organisatie voor het eerst uit naar Brabant. "We zoeken voor het vertrekpunt altijd een schilderachtige locatie. Ik denk wel dat de verzameling exclusieve wagens tegen het decor van de basiliek mooie plaatjes oplevert."

Vanaf 9.30 uur rijden de auto's de pleinen op. Een uur later krijgen de deelnemers in de basiliek een briefing, maar komen ze van de Stichting Promotie basiliek ook meer over het religieus erfgoed te weten. Bedaf ziet de promotionele waarde van de Borderrun wel in. "Al die bijzondere auto's bijeen trekt veel fotografen en autofanaten. Brasserie Tivoli is extra vroeg open om alle gasten te ontvangen."

Duurste auto zaterdag volgens Van Elten is een Lamborghini Aventador LP744. "Tikt al gauw de 500.000 euro aan."

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen