Volledig scherm
Patty (links) en Bram. © RTL4

Patty uit Breda en Bram uit Den Bosch blijven gelukkig getrouwd

BREDA - Vier vrouwen en vier mannen traden in het RTL4-programma Married At First Sight in het huwelijk, zonder elkaar te kennen. Slechts één koppel heeft het ‘proefhuwelijk’ van vijf weken doorstaan: Patty Christiaanse (32) uit Breda en Bram de Jong (38) uit Den Bosch.

Dat bleek dinsdagavond in de zevende en laatste aflevering van het door Peter van der Vorst gepresenteerde programma. Inmiddels zijn Patty en Bram alweer bijna vijf maanden gelukkig getrouwd. En kan Patty het eindelijk van de daken schreeuwen: „Ja, Bram en ik zijn nog steeds getrouwd en geloven in een mooie toekomst. Samen.”

Liefde tonen
Nu de serie is afgerond, kunnen ze hun liefde openlijk tonen. Patty: „Ik ben blij dat ik niet meer zo spastisch hoef te doen. Dat ik mijn ring niet af hoef te doen, dat ik niet in de gaten hoef te houden tegen wie ik wat zeg. Ik vind het vooral heel fijn dat ik niet meer in de ik-vorm hoef te praten, dat het in de wij-vorm kan. Het draait niet meer om mij, maar om ons.”

Voor Nathalie en Yori, Chantal en Sander en Linda en Erik leverde het project niet het gewenste geluk op. Toch heeft geen van de ‘bruiden’ spijt van deelname aan het programma, weet Patty. Zelfs Nathalie niet, die het al vanaf het begin totaal niet in haar bruidegom Yori zag zitten. „Je moet nooit ergens spijt van hebben, zei Nathalie tegen me. Ze vindt het alleen wel jammer dat ze in het programma neergezet is als een bitch.”

Risico
Als enige van de vier koppels die aan het programma meededen, zijn Patty en Bram dus nog bij elkaar. "Ik hoopte erop, maar je weet het van tevoren nooit zeker. Het kon ook hartstikke mislopen, maar ik ben blij dat ik dit risico heb genomen," zegt Bram tevreden.

Volgens de seksuoloog, bioloog en psycholoog die het stel aan elkaar gekoppeld hebben, waren ze de perfecte match. Allebei klaar voor een relatie, hij op zoek naar een pittige vrouw, zij op zoek naar een grote knuffelbeer. En heel in de verte enige verwantschap, wat volgens de wetenschap zorgt voor een grote aantrekkingskracht. "Bram zorgt ervoor dat ik me overal op mijn gemak voel. Hij slaat heel vaak zijn arm om me heen en toont zijn liefde voor me. Hij heeft me rustiger gemaakt," zegt Patty. Met een ondeugende lach: "En hij heeft lieve ogen en een lekker kontje." 

Bram: "Patty is warm, hartelijk, spontaan, direct en ik vind die twinkeling in haar ogen prachtig." Minpunten? Bram - type: stabiele vent - kan niet zo snel iets opnoemen. Zijn 'draakje' Patty - type: vrolijke flapuit - is plots een paar seconden stil voordat ze antwoordt. "Bram is niet bepaald een chefkok. Hij was altijd een typische man alleen, lekker makkelijk iets bestellen via Thuisbezorgd. Ik zou het wel leuk vinden als er eens eten klaarstaat als ik thuiskom. Dus nu is hij in de weer met die receptkaartjes van de Albert Heijn, aan het uitproberen wat hem lukt om te maken." 

Eerste ruzie
De eerste ruzie is inmiddels ook achter de rug. "Meningsverschillen horen erbij. Onze eerste ruzie was een goede. Het was nodig dat we erachter kwamen wat we van elkaar moeten verwachten," legt Patty uit. De Bossche docent maatschappijleer (hij) en de Bredase gastouder (zij) wonen nog niet samen, al hebben ze voor de opnames wel even bij elkaar gewoond. Ze zien elkaar nu elk weekend. "Het is fijn om te merken dat we op woensdag al niet meer kunnen wachten tot we elkaar weer zien. Dat zegt iets over wat je voor elkaar voelt," vindt Patty.

Bram: "We willen het ook niet overhaasten, dadelijk maak je het daardoor kapot." Patty: "Maar het is ook geen kalverliefde meer. We hebben het wel over samenwonen. We weten van elkaar dat we graag kinderen krijgen, maar het is niet dat ik nu al ga stoppen met de pil. We moeten eerst in alle realiteit kijken of we echt bij elkaar horen."

Pijnlijk
Ze hebben in ieder geval al een stevige portie lief en leed gedeeld in hun prille relatie. Patty's vader overleed half januari. "Ik ben heel blij dat mijn vader Bram nog heeft ontmoet en dat Bram mijn vader ook heeft gekend." Bram knikt: "Het verlies is uitermate pijnlijk en triest. Het was voor mij ook heel bizar, want ik heb mijn beide ouders nog en heb het verlies van een ouder nooit van dichtbij meegemaakt. Maar ik vond het fijn dat ik er voor Patty kon zijn. Doordat we dit samen hebben meegemaakt, sta ik niet buiten haar verdriet." 

Genieten
Nu is het tijd om te genieten van elkaar en hun opbloeiende liefde. Gewapend met een stapel cadeaubonnen voor overnachtingen, diners en activiteiten - de gulle giften van vrienden en familie voor hun trouwdag - trekken ze binnenkort naar Texel voor een romantisch weekend. En dan? Niets overhaast, zeggen ze in koor. Hoewel, er zijn al plannen voor over 7 maanden. Hun katoenen huwelijk wordt gevierd met het hernieuwen van hun trouwgeloften. "Een cadeautje van onze trouwambtenaar," vertelt Patty. "Weer mijn jurk aan, en het weer opnieuw beleven met iedereen die ons lief is. Zonder de spanning van de eerste ontmoeting. Daar verheugen we ons nu al op."

Lees woensdag in BN DeStem een uitgebreid interview met Patty Christiaanse.

Volledig scherm
Patty en Bram zijn een gelukkig stel. © RTL4
Volledig scherm
Patty en Bram genieten tijdens de bruiloft: 'Er waren zoveel prachtige momenten, vooral ook omdat het allemaal zo spontaan gebeurde.' © RTL4
Volledig scherm
Patty Christiaanse uit Breda en Bram de Jong uit Den Bosch

Poll

Ik weet zeker dat mijn wachtwoorden veilig zijn.

Ik weet zeker dat mijn wachtwoorden veilig zijn.

  • Eens (26%)
  • Oneens (74%)
846 stemmen