Volledig scherm
© Menno Boon

Patsercontrole Breda: beslag gelegd op 43 auto's

BREDA - Bij een grote 'integrale' politieactie in de Bredase stadsdelen Haagse Beemden en Hoge Vucht zijn dinsdag zestien auto's in beslag genomen en afgevoerd.

Op 27 auto's werd door verschillende instanties wel beslag gelegd, maar dit had vooral tot doel betaling van achterstallige boetes en belastingsgelden af te dwingen.

Volgens de politie waren bij de zogenaamde 'patseractie' ook de gemeente Breda, de belastingsdienst, douane en de Dienst Wegverkeer (RDW) betrokken. "Het ging om een gerichte actie waarbij verdachte auto's werden gecontroleerd via het ANPR-systeem (Automatic NumberPlate Recognition, red.). Dat verklaart het hoge aantal inbeslagnames", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

De actie vond 's middags plaats rond het winkelcentrum Heksenwiel en in de avond op de parkeerplaats bij het winkelcentrum Hoge Vucht. De automobilisten werden naar de controleposten geleid waar ze gecheckt werden op openstaande boetes, achterstallige betalingen bij gemeente of belastingdienst en op hun keuringspapieren. De douane controleerde met honden op drugs.

In totaal zijn er ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd en werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Voor een kleine 10.000 euro is er aan openstaande boetes geïnd. De belastingdienst inde 16.169 euro. De motorrijtuigenbelasting heeft tien voertuigen gecontroleerd met een buitenlands kenteken. Er volgde zeven keer een naheffing van 1.500 euro.

De sociale recherche van de gemeente Breda doet naar aanleiding van de controles verschillende vervolgonderzoeken.

Volledig scherm
Patsercontrole in Breda. © Facebook/Politieteam Markdal

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
900 stemmen