Volledig scherm
Donald en Leoniek Bezemer zagen de statige pastorie aan de Prins Bernhardlaan en vielen meteen voor het pand dat dateert uit het begin van de vorige eeuw. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Pastorie Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op Zoom verandert in moderne kantoorvilla

BERGEN OP ZOOM - Het begon allemaal met een rondje door de wijk met de hond. Donald en Leoniek Bezemer zagen de statige pastorie van de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk en vielen meteen voor het in 1917 gebouwde pand. Hun droom: het al zeven jaar leegstaande Jugendstilpand omtoveren in een kantoorvilla voor ondernemers die geloven in stijl.

Met behoud van de bijzondere en rijk uitgevoerde historische elementen in het gebouw, dat spreekt. "Er zit zoveel karakter in dit gebouw. Die allure en grandeur van vroeger willen we graag terugbrengen, in combinatie met de meest moderne technieken en een full service kantoorconcept."

Voorlopig is er nog volop werk aan de winkel in en rond het monument aan de Prins Bernhardlaan. Eén van de prioriteiten: de tuin voor de villa op orde krijgen, zodat het visitekaartje klopt.

Binnen wordt ondertussen volop gestript en de eerste aanzet gegeven voor het behoud en de restauratie van de oude elementen.

Lees vrijdag meer over de moderne kantoorvilla in BN DeStem

poll

Kernwapens zijn als afschrikmiddel keihard nodig voor onze veiligheid

Kernwapens zijn als afschrikmiddel keihard nodig voor onze veiligheid

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
575 stemmen