Volledig scherm
© Majda Ouhajji

Pastoor zegent tractoren bij Zomerfeesten in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Het is helemaal niet verkeerd om bij de oogst stil te staan, vindt akkerbouwer Martijn van Overveld. „Het is niet altijd vanzelfsprekend. Kijk maar naar wat er nu in Zuid-Brabant gebeurt. Je mag blij zijn als je überhaupt kunt oogsten.” Daarnaast gebeuren er ook genoeg ongelukken bij het oogsten, zegt Van Overveld. „Het zijn lange, stressvolle dagen.” En dus ging hij in op de uitnodiging van René Ooms om zijn tractor te laten wijden. „Al zijn we hier ook om gewoon even een pintje te pakken”, lacht hij.

Dit weekend vond in Lepelstraat de Zomerfeesten plaats, georganiseerd door de Stichting Karnaval Lepelstraat. Op het evenemententerrein aan de Zoekweg staat een grote feesttent en hebben zich zondagmiddag twintig tractors verzameld. Klassiekers en nieuwe tractoren staan in een rondje opgesteld om te wachten tot het moment dat pastoor Hans van Geel de tractors zal wijden.

Het is een oude traditie die in in België veel voorkomt, zegt Ooms. „Jan Meesters trad met zijn band op in Kalmthout op een Boerenfeest, waar hij het tractorwijden zag. Daar was hij enthousiast over en dat wilde hij hier ook doen.” Reden voor Ooms om alle boeren uit de omgeving uit te nodigen. Dat hij het samen met de Zomerfeesten heeft georganiseerd is niet helemaal toevallig. „Eerder heette dit het Boerefestijn.”

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen