Volledig scherm
© Thinkstock

Parrotia in Roosendaal wordt 'podium' voor info over zorg

ROOSENDAAL - Bibliotheek VANnU en het Care Innovation Center (CIC) slaan de handen ineen om vernieuwingen in de zorg bekend te maken bij een breed publiek.

Klaartje Hamerlinck van CIC verwacht dat er binnen twee maanden in gebouw Parrotia 'vaste plekken' zijn waar Roosendalers informatie kunnen krijgen over nieuwe hulpmiddelen of technologieën. De plekken in Parrotia zijn een aanvulling op het Huis van Morgen van CIC in het Kellebeek College.

Bibliotheekdirecteur Frédérique Assink is blij met de nieuwe samenwerking. "Het past precies in ons beleid om met zoveel mogelijk partners op te trekken. We willen nieuwe dingen doen, aanjagen en faciliteren. De bibliotheek handelt niet meer alleen", aldus Assink die ook wil proberen om bijvoorbeeld de ouderen van sociëteit Ons Marie in Parrotia te betrekken bij de samenwerking met het CIC.

"Zij vinden het misschien wel leuk om zorginnovaties uit te testen of te demonstreren."

Dat sluit allemaal mooi aan op het gezamenlijke doel van bibliotheek en pandeigenaar AlleeWonen om Parrotia een nieuwe toekomst te geven als Huiskamer van Roosendaal. Een architect werkt momenteel aan een verbouwplan voor Parrotia. Daarvoor heeft AlleeWonen een budget beschikbaar van een half miljoen euro.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
851 stemmen