Volledig scherm
© Thinkstock

'Parkeervergunning in Belcrum te duur'

BREDA - Bedrijven in Belcrum zijn niet blij met de kosten voor parkeervergunningen in de wijk. 'Wij betalen straks 40 euro per maand. Dat bedrag is te hoog.'

Nu het station bijna klaar is, stopt de gemeente Breda per 1 oktober met de blauwe zone in een deel van de Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers Zuid. Ze voert per 1 oktober het systeem van vergunningparkeren in delen van deze wijken in. Een bewoner betaalt straks 4 euro per auto per maand voor een vergunning. Bedrijven zijn 40 euro per maand kwijt.

Tien ondernemers in de Belcrum hebben bezwaar aangetekend tegen de hoogte van dit bedrag voor bedrijven. Ook Paul Vermunt, eigenaar van Paul's Hairsupport, heeft een brief naar het college gestuurd waarin hij verzoekt een lagere parkeerbelasting voor de ondernemers in de Belcrum vast te stellen. Hij voert daarvoor enkele argumenten aan: "Een ondernemer maakt gebruik van één parkeerplaats. Daarin verschilt hij niet van een bewoner. Een auto van een ondernemer is niet te onderscheiden van een auto van een bewoner. En een ondernemer heeft geen gereserveerde parkeerplaats. Hij wordt niet bevoordeeld ten opzichte van een bewoner." Met deze argumenten probeert de ondernemer de gemeente op andere gedachten te brengen. "Want er is geen rechtvaardiging de parkeerbelasting voor een ondernemer hoger te laten zijn dan die voor een bewoner."

Lees donderdag meer in BN DeStem. 

poll

Belastingontwijking door multinationals is een groter probleem dan frauderen met uitkeringen.

Belastingontwijking door multinationals is een groter probleem dan frauderen met uitkeringen.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
55 stemmen