Volledig scherm
De nieuwe parkeergarage van het Amphia Molengracht opent woensdag 31 augustus en wordt medio september ingewijd met een speciale klimtijdrit voor wielrenners.

Parkeergarage bij Amphia Ziekenhuis Breda over twee weken open

BREDA - De nieuwe parkeergarage bij het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht - vier verdiepingen, 950 parkeerplaatsen - gaat woensdag 31 augustus open. De garage, waarvan de bouw begin dit jaar startte, was voor de zomervakantie al ver klaar.

Nu ook de toegangswegen gereed zijn, wordt de garage over twee weken echt in gebruik genomen.

De afgelopen weken is het terrein tussen de parkeergarage en het Amphia bestraat, zodat bezoekers vrijwel zonder hindernissen het ziekenhuis kunnen bereiken. Wie slecht ter been is kan gebruik maken van een gratis pendelbusje dat tussen de garage en het ziekenhuis rijdt.

De garage telt negen oplaadpunten voor elektrische auto's en circa twintig parkeerplaatsen voor mindervaliden. De parkeergarage wordt medio september ingewijd met een speciale klimtijdrit voor wielrenners.

De nieuwe garage is nodig omdat op de plaats van het huidige parkeerterrein straks het nieuwe Amphia Ziekenhuis verrijst. Dit najaar wordt met de bouw begonnen, in 2019 moet het gereed zijn.

Lees woesdag meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
45 stemmen