Volledig scherm
Parkeren in wijk Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers Foto Tom Hayes

Parkeerbesluit Belcrum in Breda snel terug op tafel

BREDA - Het parkeerbeleid in de wijken Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers komt zo snel mogelijk terug op de agenda van de gemeenteraad. Wethouder Boaz Adank gaf dinsdagavond in een commissievergadering toe dat hij tijdens de gemeenteraad van afgelopen donderdag onvolledige informatie had verstrekt.

Adank: "Ik wil ernaar streven dit in november weer in de raad te brengen."

Sinds afgelopen zaterdag kan in de wijken Belcrum, Linie en Drie Hoefijzers tussen 9.00 en 18.00 uur enkel geparkeerd worden met een vergunning of een betaald parkeerkaartje. De eerdere blauwe zone is daarmee vervallen.

In een eerder voorstel was de eindtijd nog vastgesteld op 20.00 uur. Een aangenomen motie van de VVD, donderdag op het laatste moment ingediend, draaide die tijd echter met twee uur terug.

Omwonenden
Tot ongenoegen van omwonenden. Zij vroegen zich af waarom ze vooraf mee mochten praten over het parkeerbeleid, als er zo makkelijk over een heikel punt als die tijd werd gestapt.

"Die wijziging kwam als donderslag bij heldere hemel", sprak Niels Tiekstra van wijkraad Belcrum de commissieleden toe. "Bij deze werkwijze rijst de vraag in hoeverre participatie ertoe doet. Het besluit van donderdag is gestoeld op onjuistheden."

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
515 stemmen