Volledig scherm
Parachutistenclub Skydive ENPC houdt van 6 tot en met 14 augustus de Springweek op thuisbasis Seppe. Foto Skydive ENPC

Parachutespringen, wie durft? Springweek vanaf zaterdag

BOSSCHENHOOFD - Sommigen moeten er niet aan denken, om uit een tochtig vliegtuiggat de diepte in te springen. Maar er zijn mensen die er supergelukkig van worden. De spanning, de vrijheid, het uitzicht, het vliegen, het suizen. Nou ja. Twijfelaars, bucketlist-types en andere dappere sportievelingen kunnen er komende week achter komen of ze tot de categorie mensen behoren die van parachutespringen een kick krijgen. Zaterdag begint de Springweek van de Eerste Nederlandse Parachutisten Club Nederland. Tegenwoordig bedient de oudste springclub (opgericht in 1948) zich van de meer dynamische naam Skydive ENPC.

Thuisbasis is vliegveld Seppe in Bosschenhoofd, dat sinds enige tijd officieel luistert naar de Engelse naam Breda International Airport.

Eerdere jaren gingen leden van de ENPC in de zomer naar Frankrijk om daar een week lang lekker fanatiek hun sport te beoefenen, maar dit jaar kozen ze voor een Springweek op eigen terrein.

Dat komt omdat de springclub een groter vliegtuig heeft. Dat betekent niet alleen dat er meer sprongen gemaakt kunnen worden, maar ook dat er in grote formaties gesprongen kan worden.

Parachute-geïnteresseerden kunnen tijdens de Springweek kennismaken met de sport door een zogeheten tandemsprong te maken, vastgeklonken aan een ervaren parachutisten van Skydive ENPC.

Meer informatie: enpc.nl

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
772 stemmen