Volledig scherm
Marlies Verhoeven op de foto in haar zaak. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Pannenkoeken als extra publiekstrekker

ZEVENBERGEN - Horeca-onderneemster Marlies Verhoeven van Bij Verhoeven in Zevenbergen begint zondag om 14.00 uur een pannenkoekenhuis.

De opening van het pannenkoekenrestaurant in Pub The Big Ben valt samen met het begin van de herfstvakantie. Een bewuste keuze, want het gros van de clientèle van horecaonderneemster Marlies Verhoeven (32) bestaat uit jonge gezinnen. „Van ouders kreeg ik vaak de vraag: waarom begin je hier geen pannenkoekenhuis?” vertelt ze. „Het past inderdaad perfect bij het concept waarmee we vanaf de start, januari 2014, bezig zijn. Pal naast onze pub hebben we een speeltuin. Dat is een trekker, zeker op de zondagmiddag. Wanneer het kouder wordt, hebben wij ook binnen voldoende speelgelegenheid.”

„Ouders kunnen binnen een gezellig praatje maken. Ondertussen kunnen ze de kinderen in de speeltuin in de gaten houden. Bovendien hadden we in Zevenbergen nog geen pannenkoekenhuis. Vandaar.” Haar echtgenoot Jan Snoeijs en moeder Marja Verhoeven staan in de keuken. Het pannenkoekenhuis is zondag vanaf 14.00 uur en woensdag vanaf 12.00 uur open.

Het concept sluit aan bij Marlies’ persoonlijke ontwikkeling als moeder van drie jonge, opgroeiende kinderen. „Mijn kinderen komen na school vaak in de zaak spelen. Ze nemen dan regelmatig vriendjes mee. Zo ontdekten we dat kinderrecreatie in de horeca een gat in de markt was.” Privé en werk zijn met elkaar verweven. Als telg van een horecafamilie weet Verhoeven eigenlijk niet anders.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
705 stemmen